Μία ενδιαφέρουσα μελέτη για τους *αντιεμβολιαστές*!

Ημερομηνία: 05-10-2021

<<Ακροδεξιοί ως επί το πλείστον οι αντιεμβολιαστές στην Ελλάδα, δείχνουν τα social media>>

Έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα χάρτη της συζήτησης γύρω από τα εμβόλια στο ελληνόφωνο Twitter, δημοσίευσε ο αναπληρωτής καθηγητής στο Tμήμα Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου της Τουλούζης, Νίκος Σμυρναίος, στο προφίλ του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ο χάρτης αναλύει περισσότερες από 156 χιλιάδες αναρτήσεις στο Twitter ανάμεσα στις 17 Φεβρουαρίου 2020 και 3 Οκτωβρίου 2021, προερχόμενες από 25.103 μεμονωμένους και διακριτούς χρήστες του μέσου. Αποτυπώνει την επιρροή κάθε χρήστη, τις συνδέσεις του με άλλους χρήστες και την ισχύ των αναφορών του στις λέξεις «εμβόλια, εμβολιασμοί, εμβολιασμός», συσχετίζοντάς τους με την πολιτική τους τοποθέτηση και τη θέση που παίρνουν υπέρ ή κατά του εμβολιασμού.

Το αποτέλεσμα είναι ένας χάρτης που δείχνει πως η μεγάλη κινητήριος δύναμη του αντιεμβολιασμού στο Twitter είναι λογαριασμοί που τοποθετούνται στην άκρα δεξιά, αλλά και απολίτικοι χρήστες. Πολλοί από τους τελευταίους, όπως σχολιάζει ο καθηγητής Σμυρναίος στην ανάρτησή του, «είναι ακροδεξιοί αλλά αποσιωπούν την πολιτική τους ταυτότητα».

**************************************

ΠΗΓΗ :  * <<Το Κουτί της Πανδώρας> *

**************************************


Ροή