Η Σοφία Χαραλαμπάκη του zizanionews, ετών 12, γράφει άρθρο και θαυμάστε την!

Ημερομηνία: 28-11-2021

Νέα δημοσίευση στο Aνταποκρίσεις για το Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και την Camera Zizanio

 

Κλιματική αλλαγή

από zizanionews

Γράφει η Σοφία Χαραλαμπάκη, 12 ετών, 3ο Γυμνάσιο Πύργου

Σήμερα ο πλανήτης μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Ένα από τα κυριότερα είναι η κλιματική αλλαγή.

Οι συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου με τη συμβολή της τεχνολογίας (για παράδειγμα η χρήση του αυτοκινήτου, η λειτουργία των εργοστασίων) προκαλούν την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν οι ηλιακές ακτίνες φτάνουν εξασθενημένες στον φλοιό της γης, να ανακλώνται και, λόγω της πυκνότητας του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων του θερμοκηπίου δεν καταφέρνουν να διαπεράσουν τη γήινη ατμόσφαιρα και ανακλώνται μέχρι να απορροφηθούν εντελώς. Κατά συνέπεια, οι ακτίνες παραμένουν μέσα από την ατμόσφαιρα, πράγμα που προκαλεί την σταδιακή υπερθέρμανση του πλανήτη. Το φαινόμενο αυτό λέγεται φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η τρύπα του όζοντος ως συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σε αυτόν τον κόσμο, όπου όλα είναι φτιαγμένα από ευτυχείς συγκυρίες, όπως το ότι στον πλανήτη που υπηρχε χερό, υπήρχε και η κατάλληλη θερμοκρασία για να αναπτυχθεί η ζωή, τα πάντα έχουν συνέπειες. Όπως σε ένα ντόμινο, το ένα κομμάτι σπρώχνει το άλλο μέχρι να πέσουν όλα, έτσι και η μία αλλαγή φέρνει την άλλη. Με την υπερθέρμανση του πλανήτη οι παγετώνες, οι πάγοι της στεριάς, λιώνουν, ανεβάζοντας τη στάθμη της θάλασσας. Πολλές παραθαλάσσιες περιοχές θα χαθούν κάτω από το νερό.

Για αυτό το λόγο ο κάθε άνθρωπος πρέπει να μειώσει τις μετακινήσεις του με αυτοκίνητο και να χρησιμοποιεί περισσότερο το ποδήλατο. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν να βάλουν φίλτρα στις καμινάδες των εργοστασίων τους και γενικά να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις μελλοντικά.

 

zizanionews | 27/11/2021 στο 17:47 | URL: https://wp.me/pIvlT-1yp


Ροή