Επαφές Αντιπεριφερειάρχη στην Αθήνα με κυβερνητικούς παράγοντες

Ημερομηνία: 04-11-2021

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου

 με Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο

   Την αντιμετώπιση του προβλήματος της μη τηλεοπτικής κάλυψης στις «Λευκές Περιοχές» του νομού, έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, στον Υφυπουργό για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο Θεόδωρο Λιβάνιο και στον Γ.Γ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αθανάσιο Στάβερη, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην Αθήνα.

Ο κ.Γιαννόπουλος εξήγησε, τόσο στον κ. Λιβάνιο όσο και στον κ. Στάβερη ότι οι «Λευκές Περιοχές», με ελλιπή ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα, αυξήθηκαν κατά πολύ μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, λόγω των ζημιών που προκλήθηκε στο δίκτυο της Digea. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από την πλευρά του Υφυπουργού, ο οποίος ήταν ενήμερος για την κατάσταση και για τον αριθμό των περιοχών στις οποίες εντοπίζεται το πρόβλημα. Σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου, στην Ηλεία έχουν καταγραφεί 104 Τοπικές Κοινότητες και Οικισμοί  ως «Λευκές Περιοχές», η πλειοψηφία των οποίων εντοπίζεται στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

**    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.  Ηλείας, ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργείου για την διευθέτηση του προβλήματος συνολικά, εξηγώντας πως στις περισσότερες εκ των κοινοτήτων στις οποίες εντοπίζεται το πρόβλημα, πέραν του ότι είναι πυρόπληκτες, λόγω των γεωγραφικών χαρακτηριστικών και του γηρασμένου – στην πλειοψηφία – πληθυσμού, μειώνονται οι πιθανότητες για υποβολή ατομικών ηλεκτρονικών αιτήσεων ανά νοικοκυριό. Έτσι, συζητήθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας και καθορίστηκαν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, με την ενεργοποίηση και των κατά τόπους δήμων, προκειμένου να γίνουν όσα πρέπει άμεσα και συντονισμένα, ώστε το πρόβλημα να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

**   Τέλος, κατά την διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκαν μια σειρά άλλων θεμάτων σχετικά με πρωτοβουλίες του Υπουργείου, που αφορούν σε υπηρεσίες Ψηφιοποίησης,  με στόχο την διαρκώς βελτιούμενη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και όχι μόνο.


Ροή