ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Θ. ΝΤΟΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : *ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ*
Το δάκρυ του δικαστή
Γράφει ο Δικηγόρος Πύργου Γιώργος Θ. Ντοάς
Ο Χρήστος Ράμμος, πρώην ανώτατος δικαστής, είναι πρόεδρος της κρατικής επιτροπής, για τη διερεύνηση του θέματος των τηλεφωνικών υποκλοπών, που συνταράσσει τη χώρα.
Για το συγκεκριμένο θέμα προ ημερών, δακρυσμένος, δήλωσε δημοσίως: «δέχτηκα απειλές από την κυβέρνηση, από βουλευτές της και στελέχη της, για να παραβώ το καθήκον μου».
Η κυβέρνηση έχει ανάγει τη συσκότιση του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βασικό βραχίονα άσκησης της εξουσίας της.
Είναι η κορύφωση του εγωκεντρικού, αυταρχικού, αλαζονικού ιδεαλισμού των κυβερνώντων, που έχει τεθεί ως κινητήρια δύναμη των έργων και των ημερών της ηγεμονίας τους.
Είναι πράξη κυβερνητικής βαρβαρότητας και ψυχολογικής έως υπαρξιακής τρομοκρατίας, κατά πολιτικών, κρατικών λειτουργών και πολιτών.
Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και των Ανεξάρτητων Αρχών, δημιουργούν εκρηκτικές συνθήκες ανασφάλειας των πολιτών, αφού ο οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθείται, ακόμη και σε ευαίσθητες πτυχές της προσωπικής του ζωής.
Οι κυβερνώντες ξεριζώνουν από τη λειτουργία του πολιτεύματος, τη λογική και την ηθική θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων, καθιστώντας τες γράμμα κενό ή κακέκτυπες σκιές της ουσίας τους.
Διαπράττουν μείζον έγκλημα καθοσίωσης κατά της δημοκρατίας, οδηγώντας σε μια κατάσταση εντεινόμενης ακατάσχετης αιμορραγίας των ιδανικών, των αξιών και των αρχών του κοινωνικού κράτους δικαίου.
Οικοδομούν μια πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, υποταγμένη στις σκοτεινές δυνάμεις του ακραίου κακού, αποσαθρώνοντας κατοχυρωμένες θεσμικά, ατομικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
Επιχειρούν να καταστήσουν τις ιδέες της αξιοπρέπειας, της εντιμότητας, της δικαιοσύνης, κενές περιεχομένου, περιττές ή άχρηστες ή και επικίνδυνες για την κυριαρχία τους.
Για αυτές όμως τις ιδέες που θωρακίζουν τον κοινοβουλευτισμό από τους επίβουλούς του, στοχοποιήθηκε ο Χρήστος Ράμμος.
Γιατί αυτές τις ιδέες αγάπησε, σε αυτές πίστεψε, αυτές υπηρέτησε και υπηρετεί και για αυτές δάκρυσε.