Δημιουργικές δράσεις από το Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Ημερομηνία: 20-10-2021

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου – Μουσικός Σύλλογος ΟΡΦΕΥΣ έχουν δημιουργηθεί τμήματα για παιδιά από την προσχολική ως και την εφηβική τους ηλικία, παρέχοντάς τους ευκαιρίες και δυνατότητες ευρύτερης μουσικής ενασχόλησης.

Το πρόγραμμα «Μικροί μουσικοί εν δράσει!» απευθύνεται σε παιδιά 4-6 ετών και περιλαμβάνει:

α) προπαιδεία στο πιάνο σε ατομικό μάθημα,  με υπεύθυνες τις καθηγήτριες πιάνου & θεωρητικών του Ωδείου  Ξένου Δώρα και Αναστοπούλου Κωνσταντίνα

β) μουσικοκινητική αγωγή (προπαιδεία στη μουσική) σε ομαδικό μάθημα (ολιγομελή τμήματα ως 5 μαθητές) με υπεύθυνη την καθηγήτρια μουσικής & θεωρητικών του Ωδείου  Φωτεινή Νικολοπούλου.

**  Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσει από την νηπιακή του ηλικία και να αγαπήσει το παιδί τη μουσική, να μάθει να εκφράζεται και να επικοινωνεί, να εξοικειωθεί με τους ήχους και να αντιληφθεί τις δυνατότητες και την μουσική του κλίση, ώστε με την υπεύθυνη καθοδήγηση να επιλέξει σωστά το είδος των μουσικών του σπουδών.

Για παιδιά 7-17 ετών προετοιμάζει τις πρόβες της η Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Ωδείου,  με υπεύθυνη την καθηγήτρια Φωνητικής & Τραγουδιού Κατερίνα Ψαρρά.  Προσκαλούνται όλα τα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο της μουσικής δημιουργίας μέσα από το τραγούδι και τη χορωδιακή μουσική, να προσέλθουν για ακρόαση ώστε να πλαισιώσουν την χορωδία.

Σκοπός της Παιδικής – Εφηβικής  Χορωδίας  είναι η ευχαρίστηση των παιδιών μέσα από την συμμετοχική διαδικασία,  γυμνάζοντας παράλληλα τις φωνές τους με κατάλληλες ασκήσεις, νοιώθοντας τη χαρά του τραγουδιού και της επικοινωνίας, αποκομίζοντας ξεχωριστές εμπειρίες, γεμίζοντας δημιουργικά το χρόνο τους.

Για παιδιά 8-18 ετών  επαναλειτουργεί το Θεατρικό Εργαστήρι με υπεύθυνο το τμήματος τον  Σταύρο Ρομποτή, για τον οποίο το θέατρο αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και έκφρασης. Οι παλιοί σπουδαστές αλλά και νέοι φίλοι του θεάτρου και της θεατρικής αγωγής μπορούν να απευθυνθούν στο ωδείο για τη δημιουργία της φετινής θεατρικής ομάδας.

Οι συμμετέχοντες, παιδιά και έφηβοι, θα έχουν την δυνατότητα  να ψυχαγωγηθούν, να ζήσουν όμορφες στιγμές, να δουλέψουν συλλογικά, να κοινωνικοποιηθούν, να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση  και να προετοιμάσουν θεατρικές παραστάσεις παιδαγωγικού, διασκεδαστικού και ποιοτικού χαρακτήρα.

Μουσική, είναι μια ανάγκη  για την ισορροπημένη και αρμονική ανάπτυξη  της ψυχικής  δύναμης των ανθρώπων. Ως εκ τούτου η ενασχόληση με την μουσική από την νηπιακή ή την πρώτη παιδική ηλικία, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει. Οι γονείς μπορούν να δώσουν την ευχέρεια στα παιδιά τους  να πειραματιστούν με τους ήχους,  ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η φαντασία και η αισθητική ,που τόσο πολύ λείπουν από τη σημερινή εποχή!

Το δώρο της μουσικής στα παιδιά μας κάνει τον κόσμο τους δημιουργικό,

                                                        ειρηνικό και ευτυχισμένο!                      

Οι εγγραφές για όλα τα τμήματα και σχολές του Ωδείου συνεχίζονται!

                                                   Πληροφορίες στη γραμματεία του Ωδείου

                                                 Κάθε μέρα 5-9 μ.μ.& Σάββατο 10π.μ. – 1 μ.μ.

                                       28ης Οκτωβρίου 38, Πύργος,ΤΚ 27131 –  τηλ.: 26210 33179


Ροή