Διαβάστε το υπέροχο με νόημα Χρονογράφημα στην *Αυγή* της Δευτέρας – Με την Ήρα Αλ. Κάζογλη

Ημερομηνία: 16-05-2022

Το Χρονογράφημα της Δευτέρας

                                     με την Ήρα Αλ. Κάζογλη

 

 

                                                 Διάθεση για έξω

 

Τις τελευταίες μέρες βρισκόμαστε σε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, περνάμε μια περίοδο που, μετά την ολοκληρωτική μετα-πασχαλινή εισβολή της άνοιξης εξετάζουμε τις βασικές παρακαταθήκες του καιρού που πέρασε, αλλά ψάχνουμε και μια πιο παιγνιώδη, πιο ελεύθερη στάση απέναντι στα πράγματα.

Θέλουμε με κάποιο τρόπο να ξεχάσουμε έστω και για λίγο τον Πούτιν και την Ουκρανία, τη ΔΕΗ, τον κορωνοιό και την απειλή της ηπατίτιδας. Περάσαμε πολύ καιρό κλεισμένοι ο καθένας στο προσωπικό του καταφύγιο, εκεί που νιώθαμε ασφαλείς, μην τολμώντας να βγούμε.

Όμως το σώμα έχει τη δική του, αυτόνομη πραγματικότητα και μια μέρα μας τράβηξε από τη σκοτεινιά της απομόνωσης κι αρχίσαμε πάλι να θυμόμαστε τι σημαίνει να ζεις ανάμεσα σε ανθρώπους.

Πάντα βέβαια με την ελπίδα ότι τίποτα δεν θα μας τύχει, αρχίσαμε να νιώθουμε μια ζεστασιά που είχαμε όλοι τόσο ανάγκη. Η σχεδόν ξεχασμένη διαδρομή ανάμεσα στην κανονικότητα της καθημερινότητας  ακολουθείται σιγά σιγά και πάλι, κάπως πιο περιορισμένη, βέβαια, σε σχέση με τις προσδοκίες του παρελθόντος.

Διάθεση για έξω, λοιπόν, αυτή είναι τώρα η πραγματικότητά μας. Ο άνθρωπος είναι ανθεκτικός, αντέξαμε τόσο σκοτάδι γιατί περιμέναμε ο καθένας το δικό του γέλιο, τη δική του αφορμή συζήτησης, τη δική του αλυσίδα από όνειρα, το δικό του καλοκαίρι, το δικό του αδιαπραγμάτευτο φως χωρίς διαψεύσεις. Η ζωή είναι μπροστά.

                                                                                                                                                                          Η.Κ.

 


Ροή