Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου στις 24/11/2021 (β΄μέρος)

Ημερομηνία: 26-11-2021

Τοποθετήσεις συμβούλων και ψηφοφορίες στη χθεσινή συνεδρίαση  (24/11/2021) του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου   

   Στο πρώτο θέμα το αναγεγραμμένο , που ήταν καθαρά γνωμοδοτικού χαρακτήρα και αφορούσε για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπάιδευσης του Δήμου Πύργου  για το σχολικό έτος 2022-2023, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και συμφώνησαν όλοι οι Σύμβουλοι συμφώνησαν με το σκεπτικό, όπου υπάρχει μείωση λέμε <<ναι>> και όπου υπάρχει αύξηση λέμε <<ναι>>!  Πάρθηκε ομόφωνα απόφαση. Ειδικότερα επί του θέματος ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είπε ότι έχουμε πάρει απόφαση λόγω πανδημίας, να μην γίνουν περικοπές και συγχωνεύσεις. Το έχω θέσει το θέμα, να μη γίνει καμία περικοπή.

Ο κ. Στάθης Καννής είναι εκείνος που  διατύπωσε σχηματικά το <<όχι>> και το <<ναι>> για τις μειώσεις ή τις αυξήσεις αντίστοιχα.

Ο κ. Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος έθεσε το θέμα, για το πόσες αποχωρήσεις έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Γουμέρου και πρόσθεσε ότι πρέπει να μάθουμε για τη νέα σχολική χρονιά, αν προβλέπονται τοποθετήσεις.

Ο κ. Αντώνης Καράμπελας είπε ότι για το Δημ. Σχ. Γουμέρου δεν αναφέρεται πουθενά ποιο είναι το μαθητικό δυναμικό και πρότεινε, όπως στηριχθούν οι τρεις θέσεις.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νώντας Κυριαζής είπε ότι και η Αλφειούσα έχασε μία θέση.

Ο κ. Κώστας Νικολούτσος επιπλέον ανέφερε ότι  τον στενοχωρεί το γεγονός ότι δεν είναι παρόντες με φυσική παρουσία οι Αντιδήμαρχοι.

  Οι Λαϊκές αγορές περνούν και πάλι στους Δήμους

Στο θέμα της λήψης απόφασης άσκησης της αρμοδιότητας λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Πύργου, από τον Δήμο Πύργου, και ανάκληση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που την αναθέσει στη ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ,  η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Σ΄ένα άλλο θέμα που αφορούσε τη λήψη απόφασης έγκρισης της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2021, κατόπιν της υπ΄αριθμ. 575/2021 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Ομόφωνα ψηφίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2021, κατόπιν της υπ΄αριθμ. 583/2021 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.

Για τη μελέτη ΓΠΣ ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Πύργου

Το θέμα  αυτό απασχόλησε επί μακρόν το Σώμα, με διατυπώσεις θετικές, αλλά και αλληλοαναιρούμενες και μάλιστα όταν ο Πρόεδρος κ. Κυριαζής ανέγνωσε επιστολή του συμπολίτη κ. Μπαχούρου προς το Σώμα, για μία έκταση στο Βουνό του Κατακόλου, αυτό ανάγκασε τον Δήμαρχο κ. Αντωνακόπουλο να πει ότι τα αναφερόμενα στοιχεία είναι πολύ σοβαρά και θα τα πάει στον Εισαγγελέα! Επί του θέματος πήρε το λόγο και μίλησε η συμπολίτισσα κα Στασινοπούλου εκπροσωπώντας τον κ. Μπαχούρο, που ένεκα προληπτικών μέτρων έχει τεθεί σε καραντίνα.  Μετά ταύτα επικράτησε ευρεία διαλογική συζήτηση, με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλη Παναγόπουλο, να προτείνει τη λήψη απόφασης καθότι το ζήτημα αυτό εκκρεμεί επί 15ετία! Ο Πρόεδρος κ. Κυριαζής ζήτησε διευκρινίσεις γιαν τις προβλέψεις του ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χορικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων) και ο κ. Παναγόπουλος είπες ότι υπερισχύουν γενικώς οι προβλέψεις του Προεδρικού Διατάγματος του 2003.

Το θέμα αυτό αφορούσε  α) επικαιροποίηση απόφασης περυσινής του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, για την έγκριση και παραλαβή της μελέτης  ΓΠΣ  ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Πύργου του Δήμου Πύργου (Β2 φάση) και β) απόρριψη των υποβληθεισών αιτήσεων,  κατόπιν της υπ΄αριθμ. 31/2021 απόφασης – εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο Πρόεδρος κ. Κυριαζής απευθυνόμενος στο Σώμα και τους μετέχοντες μέσω τηλκεδιάσκεψης είπε ποιοι είναι υπέρ της αναβολής και τμε ψήφους  8  –  4 το θέμα αυτό αναβλήθηκε και όπως ειπώθηκε δια στόματος Προέδρου, θα επανέλθει μετά από 10 μέρες!

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 24 του Νοέμβρη πάρθηκαν επίσης δύο ομόφωνες αποφάσεις, με θετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η πρώτη αφορούσε άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ιδιοκτησίας κατοίκου Κατακόλου, με τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και η δεύτερη την κοπή και το κλάδεμα δέντρων για λόγους επικινδυνότητας και πολιτικής προστασίας στην Κοινότητα Κατακόλου.

**  Η ώρα πλέον είχε φτάσει 12.30 τα μεσάνυχτα και ήταν άλλα 12 θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης. Με τη συναίνεση του Σώματος έγινε διακοπή της συνεδρίασης και όπως είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. σε ένα δεκαήμερο θα συνεχιστεί η διαδικασία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ  Αντρέα  ΑΥΓ.  Καπογιάννη – ΑΝΚ


Ροή